Activitatea de canotaj se desfasoara in prezent, astfel: 8 sectii la Bucuresti, 4 la Timisoara, 5 la Constanta, 3 la Calarasi, 2 la Iasi, 5 la Piatra Neamt, 1 la Botosani, 1 la Deva, 1 la Falticeni, 1 la Suceava, 1 la Tg. Mures, 1 Orsova, 1 Drobeta Turnu Severin si 1 Ilfov. In aceste sectii sunt legitimati 900 sportivi si incadrati 60 de antrenori.
Ca sa amintim cativa dintre sportivii care au realizat aceste rezultate, mentionam la fete campioanele mondiale si olimpice :Sanda Toma,Valeria Racila si Elisabeta Lipa in proba de 1x, Rodica Arba-Elena Horvat si Doina Ignat-Georgeta Andrunache la 2-, Viorica Susanu-Ioana Olteanu-Veronica Cochela-Magdalena Dumitrache-Liliana Gafencu-Georgeta Andrunache-Elisabeta Lipa-Doina Ignat+Elena Georgescu in 8+1.
La baieti: Stefan Tudor-Petre Ceapura+Ladislau Lovrenshi in 2+,Petre Iosub-Valer Toma in 2-,Viorel Talapan-Iulica Ruican-Dimitrie Popescu-Neculai Taga+Dumitru Raducanu la 4+.
Jocurile Olimpice, desfasurate in 2004 la Atena au intrat in istorie,o istorie cu pagini aurite pentru canotajul romanesc. Elisabeta Lipa, pentru a 6-a oara participanta la J.O.,debutul fiind consemnat la editia din 1984,de la Los Angeles,a fost desemnata pentru a doua oara consecutiv ,purtator de drapel.
„Regina”canotajului este ,indiscutabil,proba de 8+1.La startul cursei feminine ,echipaje unul si unul ,cu valori autentice ,intre care cel al Romaniei,venea aureolat cu victoriile de la Atlanta-1996 si Sydney-2000,o barca cu canotoare una si una:Rodica Florea,Viorica Susanu,Aurica Barascu,Ioana Papuc,Liliana Gafencu,Elisabeta Lipa,Georgeta Damian,Doina Ignat si Elena Georgescu.Ele au urcat pe un piedestal de aur,primind medaliile de la dl. Juan Antonio Samaranch,care,la finalul festivitatii,le-a spus:”Va felicit pentru succesele obtinute ,participarea aici ,la Atena ,a fost extraordinara”.
Echipajul de 2-(Andrunache Georgeta-Susanu Viorica),a fost impresionant in evolutia lui pe apele lacului Schinias unde nu au lasat nici o speranta adversarelor.Viorica Susanu,si-a ales model,curajul lui Neil Armstrong,iar Georgeta Andrunache,calauzita de personalitatea Nadiei Comanici ,au fost medaliate cu aur atat in proba de 8+1 cat si in 2+.Optimismul si forta lor interioara au insufletit echipa opt-ului si l-a condus la victorie.Schiful „usor”de 2+ al sportivelor Constanta Burcica-Angela Alupei,au cucerit a treia medalie de aur a probei dupa cele din 1996 si 2000.
Performanta canotajului romanesc la J.O.de la Atena-2004, a fost: trei medalii de aur si un loc 5(2x format din Camelia Mihalcea si Simona Strimbeschi), fantastica performanta ce a clasat Romania pentru a 2-a oara pe locul 1 in canotajul mondial.
Palmaresul canotajului romanesc a fost imbogatit in 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, cu alte doua medalii: aur, obtinut de tandemul Georgeta Adrunache si Viorica Susanu in proba de 2- si bronz la proba de 8+1, formata din Burcica Constanta, Susanu Viorica, Serban Rodica, Barabas Eniko, Musat Simona, Papuc Ioana, Andrunache Georgeta, Ignat Doina + Georgescu Elena.
La toate competitiile internationale canotorii romani s-au impus prin valoare si tenacitatea cu care si-au aparat titlurile.
In 2009, noua generatie de canotori a adus de la Campionatele Mondiale doua medalii de argint, iar de la Campionatele Europene, doua medalii de aur cu echipajele feminine 8+1 si 2- si o medalie de bronz in proba de 4x. Camelia Lupascu si Nicoleta Albu sunt doua tinere canotoare care s-au impus deja in lumea canotajului mondial contemporan. Istoria victoriilor romanesti se scrie in continuare. Noi generatii de canotori valorosi cresc si se antreneaza in centrele de canotaj din tara.
Social media