Medaliații României la canotaj, primire triumfală la Complexul Sportiv Snagov după succesul de la Campionatele Europene
Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a revenit azi în țară, după 4 luni de cantonament în Italia și performanțe extraordinare la Campionatele Europene de la Varese. Sportivii au câștigat 6 medalii, 2 de aur și 4 de argint, și au avut parte de o primire triumfală la reîntoarcerea în Complexul Sportiv Național Snagov.
Canotorii români au fost întâmpinați cu flori și felicitări de către reprezentanții Federației Române de Canotaj și reprezentanții mass-media.
Sportivii au obținut în finalele de duminică de la Varese (Italia) 2 medalii de aur, 4 medalii de argint și de trei ori locul 4. Astfel, România se clasează pe locul 4 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice.
„Sunt mândră de ei și de rezultatele excepționale pe care le-au obținut la Campionatele Europene 2021. Mă bucur că au revenit acasă după 4 luni petrecute în cantonament, pregătindu-se intens pentru sezonul competițional 2021, care va fi unul plin. Sportivii vor avea acum câteva zile de vacanță pe care le merită din plin, apoi vor reîncepe antrenamentele la Complexul Sportiv Național Snagov. Focusul se îndreaptă în această perioadă pe Regatta de la Lucerna, care se va desfășura între 21 și 23 mai, unde ne dorim să obținem calificarea bărcilor de 8+1 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Deja avem restul de bărci calificate la Olimpiadă și sper din suflet că toată munca lor va da roade, iar sportivii noștri se vor întoarce cu medalii cât mai strălucitoare de la Tokyo”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.
La Campionatele Europene 2021, prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu vâsle feminin (W2x) de echipajul format din Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Lituania și Marea Britanie.
A doua medalie de aur a fost obținută în proba de 8+1 feminin, prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Româncele s-au impus în fața Olandei și a Rusiei.
Prima medalie de argint a fost obținută în proba de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x), de Gianina-Elena Beleagă.
La dublu rame feminin (W2-), sportivele Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au reușit să aducă României a doua medalie de argint.
Tot argint a câștigat și echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel-Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari.
Cea de-a patra medalie de argint a fost câștigată de băieții din barca de 8+1 masculin (M8+), echipaj format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin adam, Florin-Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu.
Locul 4 în finale a fost obținut de băieții din echipajul de dublu rame masculin (M2-), Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, dar și de Mădălina Hegheș, Roxana Parascanu, Nicoleta Pascanu și Elena Logofătu, în proba de patru rame feminin (W4-). Tot locul 4 în Finala A a obținut și echipajul de dublu vâsle categorie ușoară, compus din Ionela-Livia Cozmiuc și Elena-Iuliana Mihai.
Barca de simplu vâsle masculin (M1x) s-a clasat pe poziția 7 în clasamentul general. Echipajul de dublu vâsle masculin (M4x) s-a clasat pe locul 10, iar sportivele din echipajul de patru vâsle feminin (W4x) ocupă locul 11. Poziția cu numărul 13 în clasamentul general este ocupată de echipajul de patru vâsle masculin (M4x).
Social media